NAREDITE SAMI

Recept: tako v nekaj minutah pripravite domači nutella namaz

Z manj sladkorja in brez palmovega olja.
Fotografija: Domači čokoladni namaz (simbolična fotografija). FOTO: Pixabay
Odpri galerijo
Domači čokoladni namaz (simbolična fotografija). FOTO: Pixabay

Priljubljeni čokoladni namaz, ki ga tlačimo skoraj povsod, mnogi pa ga obožujejo kar samega na žlici, ima veliko različic. Na spletu smo med recepti zanj poiskali takega, ki se zdi precej preprost. Nam se je zdelo pomembno, da za njegovo pripravo ne potrebujemo milijon sestavin, pa tudi, da je čas priprave čim krajši. Za spodnjega boste potrebovali vsega 20 minut, pripraviti pa boste morali zgolj pet sestavin. Te so:

– 2 skodelici lešnikov,
– 1 skodelica in še četrt stopljene (dobre) mlečne čokolade,
– 2 žlici rastlinskega ali repičnega olja,
– pol žličke soli,
– pol žličke vaniljevega ekstrakta.

1. korak

Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija. Na peki papir raztrosite lešnike, ki jih nato pecite okoli 15 minut. Pekač vsake toliko pretresite. Ko bodo lešniki zadišali in ko opazite, da se njihov ovoj že lupi, jih iz vroče pečice odstranite. Takoj jih stresite v kuhinjsko krpo (brisačo) in jih zavijte vanjo, da se za kakšno minuto ali dve poparijo. Sledi drgnjenje, da odstranite kar največ ovoja. Vsekakor si ne belite las, če ga nekaj na lešnikih ostane.

2. korak

Stresite popečene lešnike v sekljalnik (boljši bo zmes naredil bolj gladko) in poskrbite, da nastane zmes, ki bo kar se da gladka.

3. korak

Stopite mlečno čokolado in jo primešajte lešnikom. Dodajte še preostale sestavine in sekljalnik ponovno vključite, da nastane homogena zmes. Če se vam bo zdela preveč tekoča, naj vas ne skrbi: prelijte jo v ustrezen kozarček s pokrovom in jo pospravite v hladilnik, kjer se bo strdila.

Preostane le še uživanje v namazu.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije