IZ KANARSKIH OTOKOV

Recept: sladka paradižnikova solata

Okus se imenitno preplete s sirom in orehi, posebno noto dajo datlji in sladki sirup.
Fotografija: Sladka paradižnikova solata. FOTO: A. K.
Odpri galerijo
Sladka paradižnikova solata. FOTO: A. K.

Sladka paradižnikova solata, ki jo postrežejo na Kanarskih otokih, kjer je doma palmov sirup, je imeniten primer jedi, v kateri drzno mešamo na videz nezdružljive okuse in sestavine. Morda smo že malce naveličani klasičnih solat, zato preizkusimo nove kombinacije, naj bodo še tako nenavadne. Solato postrežemo kot prilogo ali samostojno jed, saj ne potrebuje nobene spremljave. Morda bo komu odveč sirup, ki je močno sladak, nikakor pa ne izpustimo datljev. Lahko jih nadomestimo z drugim suhim sadjem, na primer rozinami ali marelicami, namesto orehov pa uporabimo druge oreške, na primer mandlje. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije