RECEPT

Recept: široki rezanci z bobom

Stročnico dodajamo enolončnicam, solatam in drugim jedem, meljejo ga celo v moko.
Fotografija: FOTO: Gi15702993/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Gi15702993/Getty Images

Bob je okusna in zdrava stročnica, a jo na naših vrtovih in jedilnikih le poredko najdemo. Zadnja leta se sicer vrača, tako da ga lahko kupimo celo na kakšni tržnici. Zrna boba spominjajo na fižolova, le nekoliko večja so. Uživamo ga v zrnju, okusno je tudi mlado stročje. Zrnje pripravimo sveže, brez težav ga zamrznemo, tako kot preostale stročnice tudi sušimo; suh bob namakamo v vodi nekaj ur in šele potem kuhamo.

Suho zrnje bo kuhano v približno eni uri, sveže pa v petnajstih minutah. Po okusu spominja na fižol, le da ima precej bolj trdo lupino ter je lažje prebavljiv od fižola in drugih stročnic. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas