OKUSNO

Recept: rižota s tunino

Konzerve odložijo čas, ko moramo v trgovino; ni nujno, da jemo hladne, iz konzervirane tunine lahko skuhamo omako.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Konzervirana tunina vedno pride prav, uporabimo jo za krepke hladne solate iz kaše, testenin ali riža. A ne jemo le hladne, tudi topla je sijajna. Najbolj znana topla jed iz tuna v konzervi je omaka, pripravljena iz smetane ali paradižnikom, ki jo prelijemo po testeninah.

Prav imenitna je tudi rižota s tunino iz konzerve, omako pa lahko pripravimo posebej in jo postrežemo z rižem. Ker konzervirane tunine ni treba kuhati, jo k rižoti dodamo na koncu, ko je riž že kuhan, v omaki pa jo prav tako le na hitro prevremo, da se pogreje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije