RECEPT

Recept: porov quiche

Slane pite so preproste, a izjemno okusne jedi, ki jih pripravimo v številnih različicah.
Fotografija: FOTO: Lisovskaya/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Lisovskaya/Getty Images

Če nimamo časa ali volje, da bi sami zamesili testo, uporabimo kupljenega. Izberemo listnato testo, ki ga le nekoliko razvaljamo in je pripravljeno. Nadev pripravimo iz različnih vrst zelenjave ali mesa, lahko tudi sira. Zelo okusni so nadevi iz mešanega mesa in zelenjave, pito pa lahko po vrhu obložimo z rezinami pršuta ali prekajene slanine.

Skoraj obvezen je preliv iz jajc in smetane, kisle ali sladke. Če želimo, da bo skorja lepo zapečena, vendar ne preveč krhka, robove testa pred pečenjem premažemo z razžvrkljanim beljakom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije