OKUSNO

Recept: pesina juha

Rdeča pesa je najbolj znana v solati, odlična je tudi pečena, v obliki namaza, pozimi pogreje kremna juha.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Juho iz pese največkrat zmeljemo s paličnim mešalnikom in obogatimo s smetano, kislo ali za kuhanje. Pozimi se najbolj prileže topla kremna juha, poleti pa jo lahko pripravimo tudi hladno, celo presno, takšna je še najbolj zdrava, saj je bogata z minerali in vitamini. Rdečo peso seveda lahko dodajamo najrazličnejšim enolončnicam, zelenjavnim in mesnim, bodisi narezano na kocke bodisi naribano.

Poleg svojevrstnega okusa bo jedem dala značilno rubinasto barvo. Seveda jo lahko pripravimo tudi v solati, ki je tudi najbolj znana. Zaradi zelo specifičnega okusa, nekateri pravijo, da diši po zemlji, ne potrebuje veliko začimb, obvezno ji dodajamo kumino. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije