SLASTNO

Recept: pečene ribe

Za pripravo v pečici uporabimo približno enako velike, da se bodo enakomerno spekle.
Fotografija: FOTO: Wiktory/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Wiktory/Getty Images

Če smo v zadregi, kako pripraviti ribe v pečici, poskusimo s peko v aluminijasti foliji. Tako se zagotovo ne bodo izsušile, vendar pazimo, da jih ne skuhamo. Zato folijo na koncu odpremo, da se bodo ribe zapekle. Prav tako lahko v alu foliji pečemo druga živila, na primer krompir. Ta način je pripraven tudi za peko na žaru, če uporabljamo žar na oglje, a ne maramo vonja in okusa po dimu.

Folija dobro prevaja toploto, zato so jedi v njej prej pečene oziroma kuhane, dobro ohranijo tudi okus. Hrane zato ni treba dodatno soliti, dodamo le preostale poljubne začimbe. Za pripravo potrebujemo manj maščobe. Po drugi strani moramo vedeti, da folija izloča aluminij, ki je za organizem škodljiv. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije