Recept: mesne kroglice v omaki

Mleto meso pripravimo v nadevanih paprikah ali sarmi, lahko pa tudi kot kroglice brez zelenjavnega ovoja.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Kdor je kdaj bil v Ikei, najbrž dobro pozna znamenito švedsko jed, mesne kroglice v smetanovi omaki, ki jo strežejo v tamkajšnjih restavracijah. Za pripravo povsem preprosta in okusna jed bo navdušila ljubitelje specialitet iz mletega mesa. Švedske mesne kroglice so majhne, velike za približno oreh, zaradi česar so hitro pečene.


Lahko jih pripravimo v pečici ali v ponvi, uporabimo pa mešano mleto meso, torej goveje in svinjsko, lahko pa le eno. Švedi zraven najraje postrežejo pire krompir, lahko pa poskusimo tudi testenine ali riž. Če vsega drugega zmanjka, bo dober tudi kruh. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije