OKUSNO

Recept: losos z zelenjavo

Lahko kosilo brez dodane maščobe pripravimo iz filejev in z izbranimi živili.
Fotografija: FOTO: Noirchocolate/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Noirchocolate/Getty Images

Losos pa tudi druge večje ribe so zelo primerni za soparjenje, saj jih lahko tudi kuhamo. Morda se bodo komu zdele puste, zlasti če smo navajeni na ocvrte ali pečene v pečici na obilo maščobe, a ko bomo poskusili soparjene, bomo videli, da so prav tako zelo okusne. S tem namreč jedi ohranijo več hranilnih snovi in okusa kot s kuhanjem.

Ribe in meso soparimo skupaj z zelenjavo, tako se bodo okusi prepojili, posamezna živila jedi po potrebi dodajamo postopoma. Tako kot špinačo v našem receptu, ki je kuhana hitreje kot druga zelenjava, zato jo priložimo šele proti koncu soparjenja. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije