RECEPT

Recept: kumarična juha

Iz kumar, korenja in krompirja skuhamo gosto juho, ki nas bo nasitila v vročih dneh, lahko jo postrežemo tudi hladno.
Fotografija: S kumarami se dobro ujameta tudi kisla smetana ali mleko. FOTO: Dziewul, Getty Images
Odpri galerijo
S kumarami se dobro ujameta tudi kisla smetana ali mleko. FOTO: Dziewul, Getty Images

Kumarično juho pripravimo na različne načine, lahko je kuhana ali presna, slednjo postrežemo čim bolj hladno. Kumare enostavno zmeljemo skupaj z začimbami in svežimi zelišči ter jogurtom, dobro ohladimo in postrežemo. S kumarami se dobro ujameta tudi kisla smetana ali mleko, med začimbami je skoraj nepogrešljiv česen.

Če je surov za nas preveč ostrega okusa, ga za juho svetlo prepražimo. Kumarično juho okrasimo z vejico svežega peteršilja ali drugih zelišč, zraven postrežemo popečen kruh ali kruhove jušne kocke. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije