Recept: juha z jajcem

Pomladne juhe iz mlade zelenjave so prava osvežitev po zimskih dneh in težkih jedeh.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Za krepčilno juho, ki bo skuhana v manj kot pol ure, potrebujemo šop kopriv, ki smo jih nabrali na sprehodu ali na vrtu, ter nekaj zelenjave. Koprivno juho kuhamo podobno kot tisto iz špinače ali mlade blitve. Običajno jo zmeljemo s paličnim mešalnikom ter postrežemo s smetano, lahko pa koprive le drobno nasekljamo.

Če želimo ostrejši okus, dodamo malo čilija, smetano pa lahko iz recepta mirno izpustimo. K zelenolistni zelenjavi se imenitno podajo jajca, jed bo atraktivna, če jih poširamo, lahko pa uporabimo tudi trdo kuhana, ki jih prerežemo na pol ali v juho kar nadrobimo. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije