OKUSI
Recept: jogurtov sadni sladoled
Pripravite ga za štiri osebe.
Odpri galerijo
Potrebujete:
0,5 l navadnega jogurta
0,5 l sladke smetane
200 g jagodičevja
100 g sladkorja
1. Sadje stresemo v lonec, večje jagode narežemo na koščke. Potresemo s sladkorjem in prilijemo malce vode ter med mešanjem kuhamo, da se sladkor stopi.
2. Če želimo sladoled brez koščkov sadja, maso zmešamo s paličnim mešalnikom.
3. Sladko smetano stepemo in ji nežno primešamo jogurt in maso iz sadja. Postavimo v zamrzovalnik za najmanj 10 ur, še bolje za dlje.
4. Ker se med zamrzovanjem delajo vodni kristali, maso vmes dvakrat ali trikrat zmiksamo, da jih razbijemo.
0,5 l navadnega jogurta
0,5 l sladke smetane
200 g jagodičevja
100 g sladkorja
1. Sadje stresemo v lonec, večje jagode narežemo na koščke. Potresemo s sladkorjem in prilijemo malce vode ter med mešanjem kuhamo, da se sladkor stopi.
2. Če želimo sladoled brez koščkov sadja, maso zmešamo s paličnim mešalnikom.
3. Sladko smetano stepemo in ji nežno primešamo jogurt in maso iz sadja. Postavimo v zamrzovalnik za najmanj 10 ur, še bolje za dlje.
4. Ker se med zamrzovanjem delajo vodni kristali, maso vmes dvakrat ali trikrat zmiksamo, da jih razbijemo.