RECEPT

Prosena kaša z gobami

Preprosta, a navdušujoča jesensko-zimska jed, postrežena v skodelici iz pečene buče.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Jesenske darove s pridom izkoristimo tudi za malce nenavadne kombinacije. Preprosto jed iz kaše z gobami postrežemo v skodelici iz pečene buče. Seveda lahko namesto prosa uporabimo drugo kašo, na primer ajdovo, pa tudi riž. Kaši dodamo bučko, da bo jed ravno prav sočna, saj je sama precej suha. Imenitnost jedi daje prav buča, ki je ne smemo preveč speči, da se ne bo razlezla. Piko na i jedi dajo bučna semena in nekaj kapljic bučnega olja. Jed je dovolj nasitna, da jo lahko ponudimo za kosilo, mesojedcem pa lahko postrežemo še kos mesa. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije