RECEPT

Pripravite si odličen skutni namaz

Redkvice so ena prvih sočnih, osvežujočih vrst zelenjave, ki se jih veselimo na pomlad.
Fotografija: FOTO: Papkin/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Papkin/Getty Images

Najboljše so sveže, pravkar izpuljene na vrtu. Mlade rdeče redkvice operemo pod tekočo vodo, jim odstranimo listje in jih kar cele pohrustamo, kot majhna jabolka. So nekoliko ostrega okusa, če se nam zdi preoster, jih kombiniramo z drugo zelenjavo ali jih narežemo v različne namaze. Dodajamo jih sendvičem in solatam, z njimi okrasimo narezke in tudi kuhane jedi, na primer pečeno meso.



Zelo dobro dopolnijo okus sveže skute ali jogurta. Poznamo še črno redkev, ki je prav tako ostrega okusa, prav tako je najboljša presna. Običajno jo naribamo in zmešamo s fižolom v zrnju in pripravimo kot solato, s kisom in oljem. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas