Posladkajte se s sladicami po receptu zvezdnika šova Gostilna išče šefa
Čeprav je že devet let od tega, se marsikdo, ki rad gleda resničnostne šove, spominja Fredija Kranjca iz Gostilna išče šefa. Fredi je trenutno vodja kuhinje v restavraciji v Murski Soboti, vendar tudi na svoji domačiji rad skuha jedi iz svojih receptov. Tokrat je enega sladkega razkril tudi nam
Mus (mousse) bele čokolade z jagodami in ajdovim drobljencem
Mus:
- 110 g bele čokolade
- 2 g želatine
- 55 g navadnega jogurta
- 100 g sladke smetane
- Jogurt segrejemo, da v njem raztopimo namočeno želatino.
Prelijemo preko delno staljene bele čokolade in vse skupaj zmešamo z paličnim mešalnikom. Ohladimo na 27 stopinj in vmešamo stepeno sladko smetano.
Jagodna omaka:
- 130 g svežih jagod
- 30 g pomarančnega soka
- 45 g rjavega sladkorja
- 12 g belega ruma
Vse sestavine zavremo, zmešamo in pokuhamo, da se omaka zgosti.
Ajdov drobljenec
- 5 rumenjakov
- 90 g sladkorja
- 130 g masla
- 90 g moke
- 50 g ajdove moke (prepražene)
- 4 g pecilnega praška
Iz vseh sestavin zgnetemo testo in ga razvaljamo. Pokrijemo in pustimo v hladilniku počivati eno uro. Pečemo na 180 stopinj, do zlato rjavega. Ohladimo in zmeljemo. Z dodanimi svežimi jagodami poljubno sestavimo na krožnik ali v kozarce.