OKUSNO

Posladkajte se s sladicami po receptu zvezdnika šova Gostilna išče šefa

Se spomnite Fredija Kranjca?
Fotografija: Se še spomnite Fredija? FOTO: Fredi Krajnc
Odpri galerijo
Se še spomnite Fredija? FOTO: Fredi Krajnc

Čeprav je že devet let od tega, se marsikdo, ki rad gleda resničnostne šove, spominja Fredija Kranjca iz Gostilna išče šefa. Fredi je trenutno vodja kuhinje v restavraciji v Murski Soboti, vendar tudi na svoji domačiji rad skuha jedi iz svojih receptov. Tokrat je enega sladkega razkril tudi nam

Mus (mousse) bele čokolade z jagodami in ajdovim drobljencem 

Mus:

  • 110 g bele čokolade
  • 2 g želatine
  • 55 g navadnega jogurta
  • 100 g sladke smetane
  • Jogurt segrejemo, da v njem raztopimo namočeno želatino.

Prelijemo preko delno staljene bele čokolade in vse skupaj zmešamo z paličnim mešalnikom. Ohladimo na 27 stopinj in vmešamo stepeno sladko smetano.

Jagodna omaka:

  • 130 g svežih jagod
  • 30 g pomarančnega soka
  • 45 g rjavega sladkorja
  • 12 g belega ruma

Vse sestavine zavremo, zmešamo in pokuhamo, da se omaka zgosti.

Mus bele čokolade z jagodami. FOTO: Fredi Krajnc
Mus bele čokolade z jagodami. FOTO: Fredi Krajnc

Ajdov drobljenec 

  • 5 rumenjakov
  • 90 g sladkorja
  • 130 g masla
  • 90 g moke
  • 50 g ajdove moke (prepražene)
  • 4 g pecilnega praška

Iz vseh sestavin zgnetemo testo in ga razvaljamo. Pokrijemo in pustimo v hladilniku počivati eno uro. Pečemo na 180 stopinj, do zlato rjavega. Ohladimo in zmeljemo. Z dodanimi svežimi jagodami poljubno sestavimo na krožnik ali v kozarce.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije