Polenta z gobami (RECEPT)

Imenitno jed lahko ponudimo kot glavni obrok s skledo sveže solate ali kot malico ali zgodnjo večerjo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Polenta še zdaleč ni le spremljevalka govejega golaža. Jedi z njo lahko pripravimo zelo hitro, njena struktura nam omogoča, da jedi oblikujemo na številne načine. Namažemo jo na pladenj dva centimetra debelo in pustimo, da se strdi.


Potem z modelčki za piškote izrežemo poljubne like in jih obložimo s slanimi ali sladkimi dodatki, na primer mesninami, sirom ali sadjem, lahko tudi posujemo s čokolado. S tem bomo pritegnili tudi otroke, ki jim sicer polenta morda ne diši. Ponudimo hladno ali popečemo v pečici, lahko pa tudi le pogrejemo v mikrovalovki. Za zajtrk toplo polento prelijemo z mlekom, hladno pa z jogurtom. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije