RECEPT

Piščančja solata z zeleno

Zeleno lahko uživamo tudi surovo; ima močan vonj in okus, ki marsikomu ni povšeči, a pri nekaterih je stalnica na jedilniku.
Fotografija: FOTO: Getty Images/istockphoto
Odpri galerijo
FOTO: Getty Images/istockphoto

Zelena še zdaleč ni le začimba, saj poleg listne poznamo še stebelno in gomoljno. Slednjo naribamo in kisamo kot repo, lahko jo zmešamo s strtim česnom, kisom ali smetano in dobimo izvrstno omako, v katero pomakamo koščke zelenjave ali mesa.

Dobra je tudi z naribanim jabolkom. Skuhamo jo skupaj z malo krompirja in zmečkamo v okusen pire. Narezano na tanke rezine popečemo v ponvi, pokrijemo z rezino sira in počakamo, da se raztopi. Uživamo jo svežo, grizljamo jo lahko samo ali v kombinaciji z drugo zelenjavo, denimo v solati. Zelo okusna je, če jo pripravimo podobno kot beluše, narezano na koščke jo podušimo na maslu, ko je še čvrsta, zalijemo s smetano za kuhanje in solimo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije