ODPRTA KUHINJA
Pečeni slivov džem
V zadnjem času je moja pečica že tri večere proizvajala prav to! Ta količina se bo pekla v črnem emajliranem pekaču, ki drži štiri litre.

Odpri galerijo
FOTO: Sonja Ravbar
Ta džem delam vsako leto, in to v več etapah, kakor dozorevajo slive, zato pomemben namig: dodatne sestavine, rum, sladkor, kis, prilagodite slivam: prve v sezoni potrebujejo manj kisa in veliko več sladkorja in se bodo tudi dlje pekle, ker vsebujejo veliko vode. Zadnje v sezoni potrebujejo veliko manj sladkorja in kisa toliko, da zadeva po okusu ni enodimenzionalna, torej samo sladka. Marsikdo doda v ta džem tudi malce soli, sama dodajam poper (10-krat obrnem mlinček). Nikoli pa se mi še ni zgodilo, da bi iz pečice prišel enak džem kot prejšnjič, ne glede na enake količine dodatkov – narava pač nikoli ne da enakih sliv.
Recept vas čaka na Odprti kuhinji.
Recept vas čaka na Odprti kuhinji.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice prvi mesec že za 7,99 € 0,99 €!