ODPRTA KUHINJA
Pečeni slivov džem
V zadnjem času je moja pečica že tri večere proizvajala prav to! Ta količina se bo pekla v črnem emajliranem pekaču, ki drži štiri litre.
Odpri galerijo
Ta džem delam vsako leto, in to v več etapah, kakor dozorevajo slive, zato pomemben namig: dodatne sestavine, rum, sladkor, kis, prilagodite slivam: prve v sezoni potrebujejo manj kisa in veliko več sladkorja in se bodo tudi dlje pekle, ker vsebujejo veliko vode. Zadnje v sezoni potrebujejo veliko manj sladkorja in kisa toliko, da zadeva po okusu ni enodimenzionalna, torej samo sladka. Marsikdo doda v ta džem tudi malce soli, sama dodajam poper (10-krat obrnem mlinček). Nikoli pa se mi še ni zgodilo, da bi iz pečice prišel enak džem kot prejšnjič, ne glede na enake količine dodatkov – narava pač nikoli ne da enakih sliv.
Recept vas čaka na Odprti kuhinji.
Recept vas čaka na Odprti kuhinji.