ODPRTA KUHINJA

Pečeni slivov džem

V zadnjem času je moja pečica že tri večere proizvajala prav to! Ta količina se bo pekla v črnem emajliranem pekaču, ki drži štiri litre.
Fotografija: FOTO: Sonja Ravbar
Odpri galerijo
FOTO: Sonja Ravbar

Ta džem delam vsako leto, in to v več etapah, kakor dozorevajo slive, zato pomemben namig: dodatne sestavine, rum, sladkor, kis, prilagodite slivam: prve v sezoni potrebujejo manj kisa in veliko več sladkorja in se bodo tudi dlje pekle, ker vsebujejo veliko vode. Zadnje v sezoni potrebujejo veliko manj sladkorja in kisa toliko, da zadeva po okusu ni enodimenzionalna, torej samo sladka. Marsikdo doda v ta džem tudi malce soli, sama dodajam poper (10-krat obrnem mlinček). Nikoli pa se mi še ni zgodilo, da bi iz pečice prišel enak džem kot prej­šnjič, ne glede na enake količine dodatkov – narava pač nikoli ne da enakih sliv.

Recept vas čaka na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije