RECEPT

Omaka iz rdeče pese

Priloga se sijajno ujame s številnimi jedmi, od sendviča do presne zelenjave.
Fotografija: Omaka iz rdeče pese. FOTO: Zi3000/Getty Images
Odpri galerijo
Omaka iz rdeče pese. FOTO: Zi3000/Getty Images

Omake, ki jih pripravljamo iz zelenjave, so praviloma precej redke. Zato jim dodajamo suhe sestavne, ki jih bodo nekoliko zgostile. Primerni so oreščki in semena, imenitno pa se z okusom zelenjave ujame sir, na primer parmezan. Običajno ga naribanega dodajamo že med mletjem. Gostoto dajo stročnice, čičerika ali fižol, tudi leča, zanimiva je kombinacija s trdo kuhanimi jajci. Dobra osnova za omake so jogurt, kisla smetana ali skuta. Pri uporabi zelišč in začimb ni omejitev, poskusimo in dodajajmo po svojem okusu, klasične, domače ali eksotične.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas