Ocvrti jabolčni obročki so sladica letošnje zime
Ker so nastopili malo hladnejši pozno jesenski dnevi in zima že malo trka na vrata si lahko omislimo kakšno malo močnejšo kalorično jed. Današnja bo imela rahlo nostalgičen naboj ali priokus s spomini na mladost, vsaj mojo. Vsi, ki ste s cvrtjem navzkriž tale recept zaobidite. Ocvrli si bomo namreč jabolka.
Ocvrta jabolka so v mojih mislih zapisana kot zelo prijetna jed ali bolje sladica s katero nas je stara mama občasno razvajala, ko je bilo treba lačna in sladkobe željna in lačna otroška usta na hitro potešiti.
Takratni okus sočnih in slastnih domačih jabolk starih sort iz dedovega sadovnjaka, ki se je razlezel po ustih pri meni še dandanes išče čim boljši približek v današnji pripravi te jedi.
Ocvrta jabolka sicer niso vir kakega hudega presežka vitaminov, saj jabolka termično obdelamo. Jed sama po sebi pa vendarle prinese nekaj kalorij in hranil, ki jih boste po zajtrku pokurili na svežem zraku. Sočno, okusno, hranljivo … Preberite na Polet.si