Največja kavarna v Sloveniji paša za oči

Celjski sejem že petič gosti Festival kave Slovenija in festival hrane in pijače, poimenovan Kulinart.
Fotografija: Na Celjskem sejmu izveste vse o kavi. FOTO: Celjski sejem
Odpri galerijo
Na Celjskem sejmu izveste vse o kavi. FOTO: Celjski sejem

Omenjena sejma sta kot nalašč za vse, ki si želijo razvajati brbončice, bodisi z izbrano hrano bodisi s pijačo, tudi eno izmed najbolj priljubljenih in žlahtnih: črno kavo.

Na sejmu Kulinart se bodo predstavili ponudniki kulinaričnih dobrot iz vseh slovenskih regij, obiskovalci pa si lahko obetajo, da bodo uživali predvsem v domači, lokalno pridelani hrani in pijači. Pri tem ne bo manjkalo tradicionalnih jedi in takih, pri katerih se kuharji izkažejo z inovativnimi pristopi. Tako da smo lahko brez skrbi, da bi morali na poti s sejma lačni zaviti v prvo gostilno, saj bo na Kulinartu zagotovo dovolj za vse obiskovalce najrazličnejših okusov in prehranjevalnih navad. Na svoj račun bodo prišli tako vsejedi kot tisti, ki uživajo denimo samo rastlinsko hrano, pa denimo oni, ki prisegajo na sladke dobrote, vse skupaj pa bo dopolnjeno z vsakovrstnimi pijačami, bolj ali manj zdravimi, alkoholnimi in brezalkoholnimi, sladkimi, grenkimi ali kislimi. Ker mnogi radi in veliko kuhajo tudi sami doma, bo na ogled in v nakup ponujena tudi pestra paleta opreme in tehnologije za pripravo, shranjevanje in konzerviranje hrane.


Po dobrem in obilnem obedu se prileže izvrstna kava, obiskovalci bodo lahko zavili še na Festival kave Slovenija, kjer bo kot v veliki kavarni. Dogodek je namenjen ljubiteljem žlahtnega črnega napitka pa tudi tistim, ki se s pripravo in ponudbo kave ukvarjajo profesionalno. Predstavili se bodo proizvajalci in ponudniki kave, opreme in tehnologij za predelavo, ponudniki kavnih avtomatov, kavarne, bari, trgovine in vsi, ki so kakor koli povezani z njo. Predstavljajo se predvsem velike blagovne znamke, letošnja novost pa bo skupna predstavitev ponudnikov specialty kave, kot so Bani Beans, Hikofi, Iconic, Mariposa, Stow in Tovarna kave. Obiskovalci bodo lahko poskušali široko paleto raznovrstnih kav in se o njih tudi podučili, in sicer o vrstah, okusih, načinih priprave in še katerih posebnostih. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji čaja, saj bodo na sejmu sodelovali ponudniki pripomočkov in opreme za pripravo tega priljubljenega napitka, kupiti in poskusiti pa bo mogoče tudi te v brezštevilnih izvedbah in okusih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije