RECEPT

Naj vam tekne: piščančji paprikaš z belo polento

Jed po aromatičnosti spominja na azijsko hrano, zato se bo lepo ujela s suhim belim vinom, kot so sauvignon, renski rizling, suhi traminec, priporoča sommelierka Mira Šemić.
Fotografija: Jed
Odpri galerijo
Jed

Tržičan Jernej Kamič je po srednji gostinski in turistični šoli v Radovljici šolanje nadaljeval na Višji strokovni šoli za gostinstvo in turizem Bled. Trenutno dela v Kranju, kjer je eden od pomembnih in zanesljivih členov uigrane kuharske ekipe v znani Gostilni Krištof. Je od nekdaj vedel, da bo vihtel kuhalnico? »Pravzaprav sem nekaj časa želel postati voznik tovornjaka, a je pozneje pretehtala odločitev, da postanem kuhar. Moja stara mama Marija je bila kuharica in še danes v spominu nosim okuse jedi, ki mi jih je pripravljala, ko sem kot otrok preživljal počitnice pri njej. Verjetno je že takrat začela v meni tleti želja, da nekoč postanem kuhar,« nam pojasni Kamič. Ko smo ga prosili, naj za Okuse pripravi enostavno jed, ki bo kot nalašč za deževne jesenske dni, se je odločil za preprosti in poceni sestavini: piščanca in polento. V polento je resda vmešal tartufato, a tudi če je nimate pri roki, z lahkoto uporabite kaj drugega: »Vanjo lahko dodamo malo mletih oziroma na drobno nasekljanih orehov ali lešnikov, morda žlico ali dve mletega maka.«



Priprava jedi 5
Priprava jedi 5

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije