RECEPT

Nadevane bučke

Poleti so priljubljene različne vrste polnjene zelenjave, na primer paradižniki, paprike, jajčevci in bučke.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Za to jed uporabimo mlade, manjše bučke, na osebo bo zadoščala ena. Ne lupimo jih, temveč le prerežemo na pol in izdolbemo. To najlaže storimo z žlico. Meso uporabimo v nadevu, pred tem ga ne pozabimo ožeti, ali pa ga dodamo različnim omakam, tudi rižotam, ki bodo zaradi bučk prijetno sočne.

Izdolbemo jih na debelino dobrega centimetra, nadev naj bo poravnan z robom, da med pečenjem ne bo uhajal ven. Pečene so v slabe pol ure, zato temu času prilagodimo predpripravo nadeva, da bo pečen sočasno. Tako bomo mleto meso za nadev dušili dlje kot na primer zelenjavo ali gobe. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije