RECEPT

Mineštra (Recept)

Objavljeno 13. julij 2020 16.03 | Posodobljeno 13. julij 2020 16.03 | Piše: A. K.

Hitro pripravljena in okusna enolončnica iz zalog, ki jih imamo vedno v shrambi ali zamrzovalniku.

FOTO: Guliver/Getty Images
Enolončnice so tako preproste za pripravo, da jo lahko zaupamo tudi popolnemu začetniku in otrokom. Sestavine poljubno kombiniramo oziroma vzamemo, kar imamo na voljo. Če nimamo sveže zelenjave, čebule in korenja, bo pač le iz konzerviranih ali zamrznjenih sestavin.
Za 4 osebe:
1 konzerva fižola
1 konzerva graha
2 korenčka
1 čebula
2 stroka česna
2 žlici paradižnikove omake
200 g testenin
sol, poper, peteršilj, kumina
olje
Testenine skuhamo v slani vodi in odcedimo. Korenje, čebulo in česen očistimo in narežemo na koščke. Čebulo svetlo zarumenimo na vročem olju, dodamo česen in korenje ter paradižnikovo omako. Dušimo pet minut, vmes premešamo ter prilijemo pol litra vode. Začinimo in kuhamo, dokler se korenje ne zmehča. Dodamo grah in fižol ter kuhane testenine. Prevremo in potresemo s svežim peteršiljem.


V tem primeru je testenine bolje skuhati posebej, ker je enolončnica tako hitro kuhana, da bodo špageti ali makaroni ostali trdi. Če želimo gostejšo jed, dodamo malo pretlačenega krompirja ali pretlačimo del stročnic, zlasti sta za zgoščevanje primerna fižol in čičerika. 




Deli s prijatelji