Malinov drobljenec (RECEPT)

Za sladkosnede.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Maslo narežemo na kocke in ga v skledi pomešamo z moko ter sladkorjem in zgnetemo z vrhovi prstov, da dobimo drobljivo teksturo. Polovico drobtin predenemo v štiri manjše pomaščene ognjevarne modelčke, če jih nimamo, pa kar v večji pomaščen model za pite. Obložimo dno, pritisnemo, da nastane enakomerna podlaga, obložimo tudi stene modla.
2. Pripravimo maline, očistimo jih, po potrebi operemo in osušimo in v skledi pomešamo z ingverjem, jedilnim škrobom, pomarančnim sokom ter sladkorjem. Malinov nadev enakomerno razporedimo po testu in potresemo s preostalim drobljencem. Pečemo kakšnih 35 do 40 minut.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije