OKUSI

Malinov drobljenec (RECEPT)

Objavljeno 26. maj 2020 14.10 | Posodobljeno 26. maj 2020 14.10 | Piše: R. O.

Za sladkosnede.

FOTO: Guliver/Getty Images
1. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Maslo narežemo na kocke in ga v skledi pomešamo z moko ter sladkorjem in zgnetemo z vrhovi prstov, da dobimo drobljivo teksturo. Polovico drobtin predenemo v štiri manjše pomaščene ognjevarne modelčke, če jih nimamo, pa kar v večji pomaščen model za pite. Obložimo dno, pritisnemo, da nastane enakomerna podlaga, obložimo tudi stene modla.
2. Pripravimo maline, očistimo jih, po potrebi operemo in osušimo in v skledi pomešamo z ingverjem, jedilnim škrobom, pomarančnim sokom ter sladkorjem. Malinov nadev enakomerno razporedimo po testu in potresemo s preostalim drobljencem. Pečemo kakšnih 35 do 40 minut.
Potrebujete:
400-500 g malin
3 žlice sladkorja v prahu
žlica jedilnega škroba
1 žlička sveže naribanega ingverja
sok pol pomaranče ali limone
Za drobljenec:
380 g moke
200 g hladnega masla
80 g sladkorja
malo naribane eko limone ali pomaranče




Deli s prijatelji