ODPRTA KUHINJA

Kultne jedi: hačapuri

V Gruziji je bolj priljubljen kot pica. Pravzaprav ji je tudi malo podoben: vse se dogaja na sploščenem kosu kvašenega testa, ki pa je seveda nadevan čisto drugače in tudi zvit na poseben način. Kako? Poklicali smo v Gruzijo in izvedeli marsikaj o hačapuriju in vseh njegovih odtenkih.
Fotografija: FOTO: Shutterstock
Odpri galerijo
FOTO: Shutterstock

»Hačapuri, s sirovim nadevom napolnjen kruh, je ena najbolj znanih jedi naše kulinarične zakladnice. Je pomemben člen naše kuhinje in del skoraj vsakega gruzinskega kosila,« je za OK pojasnila Sophie Sarsania iz Turistične organizacije Gruzije. Gre za posebnost, ki je postala prepoznavna po vsem svetu in seveda tudi med turisti, ki obiščejo to nekdanjo sovjetsko republiko na obali Črnega morja.

Recept vas čaka na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije