Recept: krepka juha

Ostanke govedine iz nedeljske juhe porabimo na različne načine, v solati, za katero meso narežemo na tanke kose, mu dodamo čebulo in trdo kuhana jajca ter začinimo s solatnim prelivom, lahko pa ga dodamo v enolončnice.
Narezanega na tanke kose popečemo ali zalijemo z mesno, zelenjavno ali vinsko omako, lahko pa z njim obložimo sendvič. Okusno je tudi, če ga le pogrejemo v juhi, narežemo in postrežemo s krompirjem in drugimi prilogami ter solato.
Za 4 osebe:
kos govedine iz juhe
1 čebula
2 stroka česna
2 korenčka
2 skodelici graha
2 repi
2 lista ohrovta
1 liter jušne osnove
olje, sol, poper, kumina, timijan
Zelenjavo olupimo oziroma očistimo, čebulo in česen sesekljamo, korenje in repo narežemo na kocke, liste ohrovta na trakove. Govedino narežemo na koščke. V loncu segrejemo olje in na njem svetlo prepražimo čebulo, dodamo česen, ohrovt in korenje, premešamo in dušimo nekaj minut. Zalijemo z jušno osnovo, solimo in popramo ter začinimo s kumino in timijanom. Zavremo in kuhamo pet minut, dodamo še grah in repo ter kuhamo še dobrih deset minut. Na koncu dodamo meso, prevremo in postrežemo.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice prvi mesec že za 7,99 € 0,99 €!