RECEPT

Koruza v smetanovi omaki

Objavljeno 09. julij 2020 11.42 | Posodobljeno 09. julij 2020 11.42 | Piše: A. K.
Ključne besede: koruza recept

Ponudimo jo kot prilogo k mesnim jedem ali polijemo čez testenine.

FOTO: Bhofack2/Getty Images
Sladko kremasto koruzo pripravimo iz zrn sveže nabranih storžev, če jih nimamo, pa bo dobra tudi konzervirana. V tem primeru čas kuhanja ustrezno zmanjšamo, zagotovo bo dovolj manj kot deset minut. Kuhati pa se vendar mora toliko časa, da se omaka lepo zgosti.
Za 4 osebe:
4 storži mlečne koruze (ali dve konzervi)
1 čebula
1 žlica sladkorja
0,5 dl smetane za kuhanje
sol, muškatni orešek, poper
maslo
šopek peteršilja
Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Maslo segrejemo v ponvi in na njem svetlo prepražimo čebulo. Koruzne storže očistimo in z nožem ostrgamo zrna. Če uporabimo koruzo iz konzerve, jo speremo pod vodo. Stresemo na čebulo, zalijemo z malo vode, da je pokrita, in kuhamo petnajst minut. Vmes premešamo. Solimo, dodamo muškatni orešek, sladkor in smetano ter kuhamo še dobrih pet minut. Rahlo popramo, dobro premešamo in potresemo s sesekljanim peteršiljem.


Če želimo še gostejšo, kuhana koruzna zrna nekoliko pretlačimo z vilicami. Omako pa lahko pripravimo tudi v pekoči različici, če ji dodamo malo čilija, okusna pa bo tudi s kančkom karija.




Deli s prijatelji