ODPRTA KUHINJA

Ko se mlinarjev sin loti testenin

Je to najbolj mlinarska družina v Sloveniji? Janez Rotar je v tem poklicu delal dvajset let. Še zdaj ima mlin njegov brat, gre pa za izročilo očeta – seveda tudi mlinarja. Vedo torej vse o moki. Kako to pomaga, ko se je treba lotiti testenin?
Fotografija: FOTO: Arhiv
Odpri galerijo
FOTO: Arhiv

Na Lidlovi Lojtr’ci domačih se je Janez Rotar iz Izlak (Mlinarjev sin) spomladi predstavljal z dvema izdelkoma: pirinimi rožicami s sirotko in testeninami, ki so narejene v celoti iz drobno mletih otrobov. To je zgodba o družinski tradiciji in poklicu, premalo razširjenem, glede na to, kako vitalen je za naš vsakdanji kruh. Je tudi zgodba o tem, da se da veliko narediti iz tega, kar že imaš na voljo.

Več na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije