OKUSI

Jure Kralj: postrv s spomladanskimi zelišči in citrusi

Sous-chef iz Strelca razkriva recept. 
Fotografija: Priprava hrane 1.
Odpri galerijo
Priprava hrane 1.

Pred petimi leti je mladi Jure Kralj, ki je zadnjih nekaj mesecev sous-chef v znani ljubljanski Restavraciji Strelec, v Radovljici zaključil srednjo gostinsko in turistično šolo, te dni pa to šolo zaključuje še njegov mlajši brat Matic. Ker je starejši brat Jure po odhodu iz šolskih klopi nabral kar precej kuharskih izkušenj, ga je profesor kuharstva Anton Tušek ta teden z velikim veseljem povabil, da prihajajoči generaciji kuharjev pokaže (in hkrati pove), kakšne so sodobne kuharske smernice. »Na krožnikih je zdaj
Priprava hrane 11.
Priprava hrane 11.
od tri do pet komponent, kar je precej manj kot v preteklih letih. Tudi v tujini, tako kot pri nas, poudarjajo kakovostne sezonske in lokalne sestavine ter divje rastline,« je nekaj osnovnih smernic, ki jim sledi sodobna kulinarika, izluščil Jure Kralj. Letos je par tednov preživel na Nizozemskem, kjer je od zgodnjega jutra do poznega večera delal v restavracijah Pure C (dve Michelinovi zvezdici) in AIRepublic (ena michelinka). Kuharjem prihodnosti je na začetku tega tedna z velikim veseljem pokazal, kako preprosto pripravimo naravnost fantastično jed, in za današnje Okuse zapisal še recept za postrv, ki jo podčrtajo spomladanska zelišča in citrusi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije