Janez Vidmar: kuhana postrv

To je odličen in preverjen recept, ki ga sicer poznajo mnogi, vendar največkrat uporabljajo morske ribe.
Fotografija: kuhana postrv
Odpri galerijo
kuhana postrv

Tako lahko skuhamo tudi postrv, pa naj bo cela riba ali file, a nekaj moramo vedeti – za takšen način priprave je nujno, da je riba sveža,« uvodoma poudari Janez Vidmar, lastnik podjetja Vodomec, pod okrilje katerega spada ribogojnica Pšata. Ta je znana po tem, da od tam v
FOTOgrafije: Špela Ankele
FOTOgrafije: Špela Ankele
mnogo drugih ribogojnic prihajajo ikre in mladice postrvi. Kuhar tega tedna je v ribogojništvo zaplaval po delu v mariborskem akvariju, na zavodu za ribištvo in biotehniški fakulteti, nato pa je leta 2002 ustanovil svoje podjetje. Danes vam predstavljamo njegov kuharski namig, s pomočjo katerega boste zelo hitro in preprosto pripravili naravnost odlično kosilo.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije