RECEPT

Jajca z ajdovo kašo

Iz ostankov kosila z malo domišljije pripravimo okusno večerjo, ki bo nasitila tudi zelo lačne.
Fotografija: FOTO: Alenka Kociper
Odpri galerijo
FOTO: Alenka Kociper

Čeprav neradi pogrevamo hrano, ki ostane od kosila, včasih skuhamo preveč in nam je je škoda zavreči. Ostankov včasih ni dovolj za obrok, ki bi nas nasitil, zato jih kombiniramo z drugimi živili in pripravimo zanimive jedi. Ajdovo kašo z gobami, ki je ostala sočna, ker smo ji dodali naribano bučko, pogrejemo na šibkem ognju, da se ne zasuši, in jo dodamo na oko pečenim jajcem.

Jajca damo na krožnik, jih čisto rahlo solimo, kašo pa dodamo čez beljake, da rumenjaki ostanejo odkriti. Dobimo okusen obrok, idealen po dolgem dnevu in napornem treningu, saj je nasiten, a hkrati lahek. Zraven postrežemo svežo solato. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije