RECEPTI

Igor Mihelič: falafel po moje

Preverite, kako je zanj najbolje. 
Fotografija: Priprava jedi 6
Odpri galerijo
Priprava jedi 6

Kakšni dve desetletji je Igor Mihelič delal po različnih ljubljanskih restavracijah, nato pa se je odločil, da naredi korak na svoje. Na pokriti tržnici nakupovalnega mesta BTC je odprl restavracijo Cojzla, v katero gluten nima vstopa. »Za takšno restavracijo sem se odločil, ker tudi doma kuham brezglutensko. Ljudje so jo odlično sprejeli, zato že snujemo nove brezglutenske zgodbe,« pojasni Igor Mihelič in na telefončku pokaže nekaj fotografij. Na njih so sočni in sladki cmoki brez glutena, ki imajo v notranjosti skrit tekoč nadev. O cmočkih kdaj drugič, danes pa malo več o prav posebnem falaflu. Takšnem, ki ni ocvrt, temveč kuhan, in nato zavit v ajdovo palačinko. Saj res: ajda je navdihnila tudi ime Igorjeve restavracije, kajti cojzla je tatarska ajda, ki jo je po Slovenskem razširil baron Žiga Zois.






 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas