RECEPT

Ideja za kosilo: lečna juha z gobami

Za vrhunski okus dodamo pest suhih jurčkov.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

V prihajajoči sezoni jedi na žlico ne pozabimo na lečo, stročnico odličnega okusa in široke uporabnosti. V primerjavi z drugimi suhimi stročnicami v zrnju, denimo fižolom, čičeriko ali sojo, je mnogo prej kuhana, pa še namakati je ni treba. Tako da je lahko tudi izbira za pripravo jedi po hitrem navdihu.


Gosta enolončnica bo kuhana v pol ure, če uporabimo rdečo lečo, pa še prej. Leča bo jed hkrati zgostila, tako da ni treba narediti podmeta iz moke. Zelo dobro se ujame z jesenskimi plodovi, na primer gobami in bučami, ter z različnimi vrstami zelenjave. Seveda jo lahko pripravimo tudi z mesom, bodisi kot prilogo bodisi v enolončnici. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije