SKUHAJMO SI JUHO

Ideja za kosilo: kuhana solata

Gomoljnice in korenovke so priljubljena hrana jeseni in pozimi, najpogosteje jih pripravljamo v juhi ali kot prilogo.
Fotografija: Juha. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Juha. FOTO: Guliver/Getty Images

Gomoljno zeleno običajno kuhamo v enolončnicah ali jo dodajamo kot jušno zelenjavo v mesne ali druge juhe. Gomolje pa lahko tudi olupimo, na tanko narežemo ali naribamo in zmešamo v solati oziroma jo mešani solati dodamo, in sicer v manjših količinah, zlasti če nam je okus premočan. Narezano na kose ali centimeter debele rezine lahko dušimo, podobno kot na primer kolerabo, ali pečemo v pečici z drugimi gomoljnicami in korenovkami. Če surovo težko lupimo, jo na hitro potopimo v vrelo vodo, da se olupek nekoliko omehča.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije