RECEPT

Gratiniran koromač (RECEPT)

Do slastne skorjice lahko zapečemo vse vrste zelenjave pa tudi mesne jedi, ki se pripravljajo v pečici.
Fotografija: FOTO: Olga Mazyarkina/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Olga Mazyarkina/Getty Images

Gratinirano zelenjavo ponudimo kot prilogo k mesnim jedem, lahko pa je tudi povsem dovolj za glavno jed. V tem primeru morda dodamo krompir, da bo bolj nasitna, pa tudi testenine se dobro obnesejo.


Tako krompir kot testenine seveda predhodno skuhamo, lahko pa jih postrežemo tudi poleg zelenjave. Običajno gratiniramo s kislo smetano, ki jo razžvrkljamo skupaj z jajcem, lahko pa uporabimo tudi smetano za kuhanje. Tudi zelenjavo na hitro prevremo, preden jo zložimo skupaj v pečici, saj bo sicer ostala trda. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije