RECEPT

Granola z jagodičjem

Objavljeno 06. junij 2019 12.59 | Posodobljeno 06. junij 2019 12.59 | Piše: A. K.

Prihaja čas domačega svežega sadja, s katerim obogatimo številne jedi.

FOTO: Guliver/Getty Images
Žitarice za zajtrk so stalnica na marsikateri mizi. Običajno jih zmešamo v poljubnem razmerju, prelijemo z mlekom, jogurtom, kefirjem ali kislim mlekom, lahko jih za uro ali več namočimo ali na hitro skuhamo, tudi v vodi, kdor ne mara mleka.
Za 4 osebe:
1 l navadnega gostega jogurta
2 skodelici granole
2 skodelici svežega jagodičja
2 žlici mešanih semen
lističi sveže melise
4 stekleni kozarčki
Jogurt pretresemo in ga polovico zlijemo v kozarčke. Potresemo s semeni in dodamo plast granole ter plast svežega sadja. Prelijemo z jogurtom, na tanko potresemo s semeni in granolo ter okrasimo s svežim sadjem. Za lepši videz in prijeten vonj dodamo še sveže metine lističe. Jed ponudimo takoj, saj se bo sicer jogurt razlil skozi granolo.


K taki jedi se izvrstno poda sadje, pozimi posušeno, na primer rozine, brusnice, na koščke narezane marelice, jabolka ali hruške, poleti pa si bomo privoščili sveže. Žitarice so odlične v kombinaciji z jagodičjem, sicer pa mu dodajamo svoje najljubše sadje. Če bi granoli z jogurtom iz našega recepta dodali še žlico stepene sladke smetane, bi jed ponudili kot sladico. 




Deli s prijatelji