RECEPT

Francoska solata

Kot majoneza bo tudi francoska solata v hladilniku ohranila svežino le nekaj dni.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Jed iz zelenjave in majoneze ima zapleteno ime, pri nas jo imenujemo francoska solata, po kuharju, ki jo je prvi pripravil. Kar ni čisto res, saj je bil Belgijec, skupaj pa jo je zložil konec 19. stoletja v Moskvi. Zato jo imenujemo tudi ruska solata, po kuharjevem imenu pa celo olivierjeva solata. A ne bomo se ukvarjali z zapleti o imenu, raje poglejmo, kako jo pripraviti.


To je izjemno enostavna jed, še največ časa vzame priprava zelenjave, ki mora biti narezana na čim bolj enako velike kocke. Zmešamo jo z majonezo, lahko dodamo kislo smetano ali gorčico, morda jo popestrimo s katerimi dodatki, na primer z na kocke narezano šunko ali slanino. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije