KROGLICE

FOTO: Preizkusili smo recept iz Masterchefa in bili več kot navdušeni

Glavne sestavine so fižol, tunina in moka.
Fotografija: Naša končna jed. FOTO: A. L.
Odpri galerijo
Naša končna jed. FOTO: A. L.

Včasih želite obiskovalce presenetiti s kakšno malenkostjo. Na primer z jedjo, ki je dobro videti in je hitro pripravljena za na mizo. Nam se je zdel zanimiv recept ene od zmagovalnih jedi iz slovenskega Masterchefa, ki je bila pripravljena iz konzerviranih fižola in tunine ter malo moke. Pa smo se ga lotili.

Za kroglice smo si pripravili:
 
  • 200 gramov fižola iz konzerve (po receptu je beli fižol, mi smo uporabili rjavega; nič hudega ni, če ga bo kaj več, saj ga je po mletju težko v celoti postrgati iz posode),
  • tri četrtine večje konzerve tunine (verjetno bi šlo tudi s celotno, a še nismo poskusili), 
  • 40-45 gramov moke (po receptu 50 gramov) in
  • za okras: kolobarčki zelenega dela mlade čebule.
Omaka za namakanje:
 
  • beli del mlade čebule, ki ga narežete na kolobarje,
  • olivno olje in
  • začimbe po okusu.

Fižol smo najprej pretlačili z mešalnikom, nato pa ga pretresli v posodo. Dodali smo tunino in moko ter premešali, dokler nismo dobili kompaktne zmesi. Iz nje smo oblikovali približno enake velike kroglice (premer približno tri centimetre) in jih v pekaču postavili v pečico. V izvirnem receptu bi jih bilo treba namočiti v vrelo olje in zapeči do zlatorumene barve. Mi smo se želeli olju izogniti, zato smo jih pekli v prej ogreti pečici na 200 stopinj, in sicer približno 10 do 15 minut – spremljajte, kdaj spremenijo barvo.

Ko so se kroglice pod vročim grelnikom nekoliko osončile, smo jih vzeli iz pečice, jih stresli v krožnik in jim dodali kolobarčke okusne mlade čebule. 
Paradižnikovo omako, ki smo jo dolili prej na olivnem olju popraženi mladi čebuli, smo z dodanimi začimbami prevreli in jo postregli z okusnimi kroglicami.

Pa dober tek!

​Ste tudi sami preizkusili ta recept? Kako vam je šlo in kaj bi spremenili? Komentirate lahko spodaj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije