ODPRTA KUHINJA

Dušeno kislo zelje: 4 raznolike ideje za pripravo

Ena najbolj priljubljenih prilog v jesensko-zimskem času, polna zdravja, okusa in protiutež klobasi na krožniku.
Fotografija: FOTO: Arfo/getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Arfo/getty Images

Dušeno kislo zelje najpogosteje pripravljamo tako, da ga skuhamo v vodi, ki ji dodamo lovor, poper in kumino. Nato popražimo čebulo in dodamo česen, da zadiši. Potresemo z moko in rdečo papriko ter med mešanjem pražimo, da moka porumeni. Po potrebi zalijemo z vodo in pokuhamo. Prežganje vlijemo h kislemu zelju, dobro premešamo in kuhamo na majhnem ognju še slabih deset minut. Klasika sicer vedno tekne, a mi imamo še raje, da pokusimo nekaj novega, drugačnega.

Recepti vas že čakajo na Odprti kuhinji.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije