ZA SLADOKUSCE

Čokoladni sladoled (RECEPT)

Objavljeno 11. avgust 2020 18.30 | Posodobljeno 11. avgust 2020 18.30 | Piše: R. O.

Super ohladitev za vroče dni.

FOTO: Creativegan/Getty Images
To je recept za hitro pripravljen kremast posladek.

Sestavine: 

150 g čokoladnolešnikovega namaza
žlička vaniljevega izvlečka
400 g kondenziranega mleka
450 ml sladke smetane
pest sesekljanih lešnikov



1. V skledi do gladkega zmešamo kondenzirano mleko in čokoladno-lešnikov namaz.
2. V drugi skledi stepemo sladko smetano, ki ji dodamo vaniljo. Dodamo čokoladno zmes in stepamo še kake pol minute. Vmešamo sesekljane lešnike, po želji pa še malo sesekljane čokolade. Zmes vlijemo v posodo s pokrovom, primerno za zamrzovanje, in za vsaj šest ur postavimo v zamrzovalnik. Na sobno temperaturo vzamemo 10–15 minut, preden postrežemo. 




Deli s prijatelji