RECEPTI

Trije predlogi, kako porabiti sladke marelice

Ko se jih do sitega najemo, je čas za kolač, cmoke in seveda nepogrešljivo marmelado.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Češnje so bile letos slabe, razpokane zaradi obilice deževja. Z marelicami pa je drugače – zgodnje so odlično obrodile,« nam je dejal eden od manjših sadjarjev v Vipavski dolini, od koder smo prinesli nekaj zabojčkov dišečih sadežev. Pretopili smo jih v tri okuse. Najprej je tu hitra marelična pita, ki pride prav, ko se na terasi pojavi nenajavljena druščina prijateljev. Potem so tu vselej odlični cmoki – otroci jih naravnost obožujejo! In nato imamo danes za vas še tisto, česar se najbolj razveselimo ob dolgih zimskih zajtrkih: kozarček marelične marmelade, ki ti na kako sivo januarsko jutro pričara sončne žarke, kakršni so v minulih tednih božali Vipavsko dolino.

Hitra marelična pita FOTO: Špela Ankele
Hitra marelična pita FOTO: Špela Ankele


FOTO: Špela Ankele
FOTO: Špela Ankele


FOTO: Špela Ankele
FOTO: Špela Ankele

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije