RECEPT

Ste že poskusili vročo čokolado s čilijem?

Sladica precej ekstremnega okusa, čokolada in med dajeta močno sladkobo, čili pa pekočino.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Čili običajno uporabljamo v mesnih jedeh, znan je na primer mehiški chilli con carne oziroma čili z mesom, precej priljubljena jed tudi pri nas, čeprav nima bogate tradicije. Obnese se tudi v zelenjavnih jedeh. Uporabljamo svežega ali sušenega, v trgovinah ali na tržnici lahko kupimo mletega.


Ne glede na to, kje in v kakšni obliki ga uporabimo, moramo biti zelo previdni pri odmerjanju. Jed je lahko hitro preveč pikantna, ob pretiravanju celo neužitna. Pa tudi sicer ni v redu, da ena od začimb povsem preglasi druge. Ščepec ali noževa konica bo povsem dovolj za pekočo jed. Pri zelo ostrih čilijih pazimo, da nam ne pridejo v očesno sluznico. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije