RECEPT

Solata s kozicami

Objavljeno 12. junij 2019 13.26 | Posodobljeno 12. junij 2019 13.26 | Piše: A. K.

Solate bodo kmalu kraljevale na naših krožnikih; namesto popečenega mesa za spremembo dodamo kozice.

FOTO: Guliver/Getty Images
Poleti bomo uživali v lahkih jedeh, okusnih in hitro pripravljenih, ki jih ni treba kuhati in s tem dodatno segrevati kuhinje. Uporabimo različno zelenjavo, kar pač najdemo na vrtu ali v hladilniku, v poljubnih mešanicah in z dodatki po okusu.
Za 4 osebe:
500 g očiščenih kozic
1 majhna glava endivije ali druge solate
1 skodelica črnih oliv
2 skodelici češnjevih paradižnikov
pol skodelice indijskih oreščkov
1 limona, sol, oljčno olje
Solato očistimo in narežemo, paradižnike očistimo in razpolovimo. Stresemo v skledo in dodamo narezane olive in indijske oreščke. Premešamo, solimo in pokapljamo z oljčnim oljem in sokom ene limone. Znova premešamo in razdelimo v štiri solatne skodelice. V ponvi na hitro popečemo kozice in jih razporedimo po solati.


Če hočemo, da bo solata bolj nasitna, jo opremimo s koščki mesa ali sira, dobro se poda mocarela ali feta, ljubitelji oreščkov in semen bodo po vrhu potresli svoje najljubše mešanice. Take solate kisamo zelo malo ali sploh nič, najbolje jih je le pokapljati z limonovim sokom. Zraven postrežemo kos kruha ali testenine. Lahko pa jo potresemo s hrustljavimi kruhovimi kockami. 
Deli s prijatelji