RECEPT

Solata iz kolerabe

Kuhana ali dušena koleraba je lahko odlična priloga k mesnim jedem, tokrat smo jo sestavili v solato s črno lečo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Kolerabo običajno kuhamo v juhah, enolončnicah ali kot prilogo k mesnim jedem. Kuhana ima blažji okus, okusna je tudi surova, le da je nekoliko bolj izrazita. Narežemo jo na palčke ali tanke obroče in ponudimo kot prigrizek z drugo zelenjavo. Naribana v pisani solati bo odlično popestrila okus. Lahko jo spečemo v pečici ali dušimo, podobno kot na primer zimske buče, korenje in krompir.


Če jo kuhamo v juhi, jo lahko z njo zgostimo: če jo kuhamo dlje, bo namreč razpadla, podobno kot krompir. V ta namen je celo bolje, če jo čim bolj tanko naribamo, tako skrajšamo čas, ko se bo juha zgostila. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije