RECEPT

Robidovi mafini

Posladek za vroče dni. 
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

1. Pečico segrejemo na 180 ºC. V veliki skledi zmešamo moko, sladkor, vinski kamen, sol in sodo bikarbono. V drugi skledi zmešamo jajca, mleko, stopljeno maslo in limonov sok, vaniljev ekstrakt in limonovo lupinico; dobro premešano zmes dodamo suhim sestavinam in premešamo. Dodamo robide, ki smo jih hitro oplaknili z vodo in osušili.

2. Model za mafine namastimo ali obložimo z majhnimi papirnatimi modeli. Vsakega napolnimo do treh četrtin. Model postavimo v ogreto pečico in pečemo okoli 18 minut. Naredimo preizkus z zobotrebcem: če ga iz kolačka potegnemo suhega, je pečeno. V modelu naj se hladijo pet minut, potem jih prestavimo na mrežo, da se povsem ohladijo.

3. Po želji lahko napravimo preliv: pomešamo nekaj žlic sladkorja v prahu z malo limonovega soka, da dobimo gosto tekočino. Prelijemo po ohlajenih mafinih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije