RECEPT

Rižota iz divjih špargljev

Šparglji pri nas še vedno veljajo za malce eksotično rastlino in marsikdo se ne upa lotiti priprave, a je strah odveč.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Šparglji so hitro kuhani, mlade lahko uživamo tudi surove, zlasti vršičke, ali jih na hitro soparimo. Ne potrebujejo veliko začimb, saj imajo zelo izrazit okus. Zelo dobro se ujamejo z oljčnim oljem, smetano in mlekom ter jogurtom, odlični so v namazu s skuto.

Zelo dobri so v kombinaciji s česnom in vsemi primorskimi specialitetami, na primer pršutom. Če so šparglji starejši in imajo olesenela stebla, jih nikar ne zavrzimo, ampak jih skuhajmo in dobili bomo izvrstno jušno osnovo, s katero zalivamo omake, rižote in seveda juhe.



 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije