Recept za presne kokosove kroglice

Na pogled ne bi nihče pomislil, da v njih ni masla in sladkorja.
Fotografija: Presne kokosove kroglice. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Presne kokosove kroglice. FOTO: Guliver/Getty Images

V zdravi presni kuhinji namesto sladkorja uporabljajo sladke suhe datlje. Če jih zmeljemo, so uporabni tudi za pripravo podlage za torto, dodamo jim še mlete oreške in nekaj maščobe, običajno kokosove, da bo testo, če mu lahko tako rečemo, povezala v enotno maso. Namesto datljev lahko uporabimo fige. Presne sladice so boljša izbira od klasičnih, saj slednje vsebujejo veliko sladkorja in maščob pa seveda jajc. V presne dodajamo malce posebne začimbe, k sadju se na primer dobro prileže ingver, ki naredijo jed še posebno svežo in okusno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije