OKUSI

Recept: sladko-kisla omaka

Kitajska in druge azijske kuhinje liči pogosto uporabijo pri kuhanju, tako zelenjavnih kot mesnih jedi.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Kot večina sadja je tudi liči najbolj okusen surov. Če jemo svežega, bomo najbolj uživali v osvežujočem, nekoliko nenavadnem okusu. Lahko ga pripravimo kot kompot, a glede na to, da ga kupujemo v manjših količinah, najbrž ne bo ostajal v večjih zalogah za kuhanje.

Lahko pa kompot kupimo, uporaben je za pripravo različnih jedi. Azijci, zlasti na Kitajskem, od koder izvira, ga radi uporabljajo pri kuhi in kombinirajo z drugim sadjem pa tudi mesom, zlasti perutnino. Dobro se poda k večini jedi, pripravljenih v voku, tokrat poskusimo v sladko-kisli omaki, ki je lahko dodatek mesu, testeninam ali rižu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije