Recept: regratov pesto

Namaz ali omako za testenine po osnovnem receptu pripravimo iz bazilike, lahko pa jo zamenjamo s katero drugo zelenolistno zelenjavo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Regrat je sezonska divje rastoča zelenjava, ki se je do sitega najemo v zgodnjih spomladanskih mesecih. Uživamo jo predvsem presno, v solatah z najrazličnejšimi dodatki, najbolj priljubljene so kombinacije s fižolom, trdo kuhanimi jajci in popečeno slanino ali ocvirki. Regratove liste lahko tudi zmeljemo v presno juho ali imeniten namaz oziroma pesto. Regrat lahko kombiniramo z drugimi pomladnimi rastlinami, predvsem divje rastočimi, na primer z mladimi koprivami. Takšna kombinacija ne bo le zanimivega okusa, temveč bo tudi nadvse zdrava. Seveda jih lahko dodajamo v priljubljene smutije, s katerimi krepimo organizem. Užitni niso le listi, temveč tudi cvetovi.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije